Golfclub Cromstrijen

Golfclub Cromstrijen is een echte ledenvereniging met veel actieve vrijwilligers. Ons mooi gelegen clubhuis, waar men heerlijk kan eten en gezellig kan borrelen, is steevast het begin- en eindpunt van een geslaagde golfdag. Voor leden en bezoekers die vrij willen spelen, maar ook voor deelnemers aan allerlei wedstrijden die door de verschillende wedstrijdcommissies georganiseerd worden.

De verschillende wedstrijdorganiserende commissies maken elk jaar een uitgebreid en gevarieerd wedstrijdprogramma, zodat er voor elk wat wils is. Een greep uit het aanbod: 

Wedstrijdcommissie 

In het weekend en op feestdagen worden er zowel qualifying wedstrijden als gezelligheidswedstrijden georganiseerd. De 9-holesbaan en de 18-holesbaan hebben elk een eigen programmering voor wedstrijden. Deze wedstrijden vallen nooit samen, zodat er altijd een baan beschikbaar is voor vrije spelers. Op beide banen worden wedstrijden en clubkampioenschappen Strokeplay en Matchplay georganiseerd. Daarnaast zijn er op feestdagen nog funwedstrijden op de 18-holesbaan, zoals Koningsdag en Hemelvaartsdag, die een echte traditie zijn geworden.  

Damescommissie 

Op dinsdag hebben onze dames allerlei mogelijkheden voor een plezierig dagje op onze club. Bijzondere themawedstrijden, qualifying wedstrijden en instuiven staan garant voor veel speelplezier en een gezellige nazit in het clubhuis.  

Heerencommissie 

Elke donderdag kent de Heerendag een enthousiast deelnemersveld. Ruim zestig heren is eerder regel dan uitzondering. Dat heeft zeker te maken met de goede sfeer die er altijd heerst, zowel tijdens de wedstrijd als in het clubhuis bij een kop koffie of een drankje.  

Mixed-commissie 

Elke derde vrijdag van de maand organiseert de Mixed-commissie een mixed wedstrijd voor dames en heren. Dit kan een qualifying of funwedstrijd zijn. Na afloop van deze wedstrijden is er meestal een gezamenlijke maaltijd, maar deelname hieraan is niet verplicht. De wedstrijden hebben een halve shotgun-start om 12.00 uur, zodat iedereen ongeveer gelijk weer terug is in het clubhuis. Met deze combinatie van een leuke wedstrijd met een gezellige afsluiting zet de enthousiaste commissie zich in om het golfspel van alle spelers van onze vereniging, ongeacht handicap, geslacht of leeftijd, te stimuleren. Er zijn veel vertrouwde deelnemers, maar nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom. 

Jeugdcommissie 

Ook aan de jeugd wordt gedacht! Er zijn speciale lespakketten van de Golfschool, er zijn uitwisselingen met golfbanen in de regio, twee jeugdteams nemen deel aan de NGF-competitie.
Daarnaast zullen er natuurlijk ook wedstrijden op de club georganiseerd worden, zoals een Glow-in-the-Dark wedstrijd, vriendjes-/vriendinnetjesdag en funwedstrijden. 

Introductiecommissie 

De Introductiecommissie heeft als kerntaak om nieuwe leden van Golfclub Cromstrijen en nieuwe leden van de Golfschool wegwijs te maken binnen de vereniging en op ons mooie complex. Daartoe worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals kennismakingsbijeenkomsten, gezelligheidswedstrijden, etentjes en regelavonden. 

Bridge-commissie 

In de maanden oktober tot en met maart organiseert de Bridge-commissie elke laatste vrijdagavond van de maand een bridgewedstrijd in het clubhuis. In de maand augustus is in de wedstrijdkalender altijd een gecombineerde golf/bridgewedstrijd opgenomen. 

Business leden 

De Businessleden van onze vereniging hebben uitgebreide mogelijkheden om golf en netwerken te combineren, en daar maken de leden ook volop gebruik van. Er zijn twee types lidmaatschap, waarbij het uitgebreide Businesslidmaatschap de mogelijkheid biedt om zelf, of om een relatie, dagelijks op een van de banen te laten spelen. Tevens biedt de club deze leden een gezellige borrel aan het begin van het seizoen aan en kan er worden deelgenomen aan acht businesswedstrijden, waarbij zonder kosten een introducé kan worden meegenomen. 

Technische commissie 

In de NGF-competitie spelen elk jaar competitieteams namens Golfclub Cromstrijen, die onder begeleiding van de technische commissie hun sportieve krachtmeting met andere golfclubs aangaan.

Oefenfaciliteiten 

Er is een moderne drivingrange, een oefenbunker en een aantal oefengreens. Op afspraak wordt lesgegeven door professionals. De Golfschool met onze pro's is gevestigd in het gebouw op de drivingrange en in het receptiegebouw.  

Ballenspiraal 

Golfclub Cromstrijen werkt niet met starttijden, maar met een caddiemaster & digitale ballenspiraal, waardoor er speelgarantie is voor leden en gastspelers. Maar check vooraf altijd de baankalender! 

Handicarts/buggy's

Voor leden van de Stichting Handicart zijn 16 buggy’s beschikbaar.
Aanvragen van een Handicartpas kan via de Stichting Handicart; klik hier voor de link naar de website van de stichting.
Reserveren van een handicart gaat via het handicartportal van de stichting.

Meer weten over onze bruisende vereniging?
Op onze website vind je de informatie van onze professionals en informatie over de diverse lidmaatschapsmogelijkheden voor individuele leden en bedrijven.
Daarnaast bent u natuurlijk altijd van harte welkom op ons secretariaat. 

Alles bij elkaar biedt Golfclub Cromstrijen de complete golfervaring voor iedere golfer!