content bannerscontent bannerscontent bannerscontent bannerscontent bannerscontent banners
10 juli 2019

Competitieverslag Jeugd 36Holes

Jeugd J1

Na de promotie van vorige jaar komt ons 36 holes jeugdteam dit jaar uit in de hoofdklasse (poule J1). Met als tegenstanders: De Noordwijkse, Princenbosch, Broekpolder en de Haarlemmermeersche. We moesten wel een beetje improviseren, omdat onze eerste single Marijn een week voor de competitie van z'n fiets werd gereden door een onbezonnen scooterrijder, waardoor hij helaas een paar weken uitgeschakeld was.

Kevin Reedijk werd onze nieuwe troef om het team aan te vullen tijdens de eerste wedstrijd tegen Noordwijk. Abel en Loran wonnen de eerste foursome met 3/2 waar Charlotte en Kevin nog niet op elkaar waren ingespeeld en de partij 9/8 verloren. In de singles ging het onze kant op; Abel verloor weliswaar op de laatste hole, maar alle overige singles werden gewonnen en dus een 8-4 overwinning.
De tweede wedstrijd tegen Broekpolder was een zware strijd. Na de foursomes stond het 2-2 en moest het in de singles worden beslist. Kevin verloor helaas met 6/4 maar Loran wist z’n single met 5/4 te winnen. Het kwam dus aan op Abel en Charlotte die beiden door moesten tot hole 18. Abel speelde all square en Charlotte stond 1 down na 17. Maar door een geweldige hole wist ze er ook een all square uit te slepen waardoor we gelijk speelden 6-6.

Op de Noordwijkse was Princenbosch onze tegenstander. Marijn was voldoende hersteld om te spelen en speelde samen met Charlotte in de foursome. Dat ging nog een beetje stroef en ze verloren hun foursome met 3/2. Abel en Loran blijkt een gouden duo dit jaar en wonnen weer de foursome dit keer met 6/4. Tussenstand 2-2. In de singles was alleen de partij van Marijn spannend; hij speelde tegen Nick Cornielje (eigenlijk ook beetje een Comstrijen-speler) en moest naar hole 18 om uiteindelijk met 2 up te winnen. De overig singles waren snel beslist en de partij werd gewonnen met 10-2.

De laatste wedstrijd was op Broekpolder tegen de Haarlemmermeersche. We stonden samen gedeeld eerste, zelfs met precies hetzelfde aantal partijpunten, dus dit ging om het kampioenschap. Helaas moesten we Charlotte missen, die is door de NGF geselecteerd voor het ELTK in Italië. Maar Kevin was een goede vervanger (hij had zelfs de hele week extra getraind om de punten te pakken). Marijn en Loran waren eerste foursome en Abel en Kevin de tweede. De laatste twee hadden de pot zo geklaard en wonnen met 7/6; de eerste foursome had iets meer holes nodig maar wonnen met 3/2. 4-0 tussenstand. In de singles had het harde trainen van Kevin geholpen, want hij speelde z’n tegenstander met 8/6 van de mat. Tussenstand 6-0. We hadden nog maar één puntje nodig. Die haalde Marijn binnen door met 4/3 te winnen, tussenstand 8-0 en dus kampioen! Abel verloor herlaas z’n partij op de 18 hole. Zijn tegenstander finishte met een eagle (zijn 2e in die ronde!), terwijl Abel zelf een tap-in birdie had. Loran won z’n partij met 3/1, waardoor de eindstand op 10-2 kwam en dus het kampioenschap in de hoofdklasse binnen voor Cromstrijen!!

Komende weekeinde spelen we op de Purmer op zaterdag de halve finale tegen het sterke team van de Koninklijke Haagsche. Als die wedstrijd gewonnen wordt, staat zondag de finale om het landskampioenschap op het spel tegen de Rosendaelsche of The Duke.

Van lnr: Loran Appel, Charlotte Roodenburg, Abel Derksen en Kevin Reedijk.

van lnr: Loran Appel, Kevin Reedijk, Abel Derksen en Marijn Hoogeveen

Overige NGF competitieverslagen kunt u terug vinden in het ledengedeelte!
Competitieverslag Jeugd 36Holes