Niels von Hombracht

Zo'n 30 jaar geleden met golf begonnen, eerst naast en later in de plaats van hockey en tennis, ben ik heel trots op onze prachtige baan en gezellige vereniging.

Van origine Chemisch Technoloog heb ik internationaal gewerkt in de olie- petrochemische- en tankopslag industrie, bij beursgenoteerde concerns en laatstelijk als mede aandeelhouder en directeur van een internationaal Frans tankopslagbedrijf. Tijdens deze periode heb ik ook studies bedrijfskunde en corporate communications afgerond. Nu geef ik nog, vanuit mijn eigen bedrijf, adviezen op mijn vakgebied aan investeerders, producenten en overheden.

Ik ben 37 jaar getrouwd met Fredy, juriste, vroeger fanatiek hockeyster en nu getalenteerd golfster met helaas te weinig tijd om veel te spelen.
Als je op veel plaatsen in de wereld hebt gegolfd kom je op banen die dan misschien wel eens wat spectaculairder zijn dan onze oase in de Hoeksche Waard, maar de warmte en vriendschap binnen onze club zijn ongeëvenaard. En onze baan wordt nog elk jaar mooier en beter door de voortschrijdende natuur en het vakmanschap van de greenkeepers.

Lid zijn van een vereniging is veel meer dan een consumptieve ervaring. Het is een beleving die mooier wordt naarmate de band met de vereniging en haar leden groeit en die versterkt wordt wanneer je iets teruggeeft aan de vereniging. Een stukje inzet, iets organiseren, ergens bij helpen, lid van een commissie worden of zelfs tot het bestuur toetreden.
Inmiddels bijna 23 jaar lid van Cromstrijen, leek de tijd aangebroken om ook hier iets terug te doen.Toen men mij vroeg om tot het bestuur toe te treden, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Mijn aandachtsgebied is projecten. Er is erg veel in beweging in de golfwereld. Dat vergt voor onze vereniging continue aanpassingen en denken over onze positie in de toekomst. Hoe kunnen we vanuit onze 25 jarige traditie onze leden een toekomst bieden die zeker anders zal zijn maar beslist niet minder mooi.

Dat is een uitdaging, naast ooit nog eens een single handicap, waar ik graag voor ga!