Theo Dongelmans

Sinds 2002 ben ik lid van Golfclub Cromstrijen. Hoewel ik in het begin, door mijn toen al enthousiaste vrouw, overgehaald moest worden mij aan de golfsport te wagen, was ik binnen korte tijd reddeloos verloren en beschouw ik de golfsport en het lid zijn van een enthousiaste vereniging met een prachtige baan nu als een absolute verrijking van mijn leven.

Enige jaren ben ik lid van de Wedstrijdcommissie geweest. Daarnaast heb ik mij op uitnodiging van de NGF en met medewerking van de club mogen bekwamen in de golfregels. Inmiddels ben ik gecertificeerd als clubreferee. De specifieke kennis, zoals effectiviteit, productiviteit en kostenbeheersing, die ik met mijn functies in het familiebedrijf en in een later stadium bij grotere ondernemingen als productiedirecteur in de vleesindustrie heb opgedaan, wil ik graag ten gunste van de vereniging aanwenden. Naast de vakmatige kennis heb ik rechten gestudeerd in Leiden en een studie cultuurwetenschappen, beiden zijn met succes afgerond.

In mijn functie binnen het bestuur wil ik mij concentreren op het handhaven en verder perfectioneren van de reeds aanwezige professionaliteit binnen de club en mij samen met de overige bestuursleden richten op de stevige uitdagingen waarvoor golfverenigingen zich in de naaste toekomst gesteld zullen zien worden. Ik hoop dan ook volop bij te kunnen dragen in het realiseren van de ambities van onze vereniging en over te kunnen dragen hoe waardevol het is om lid te worden van Golfclub Cromstrijen.

Zoals gezegd ben ik getrouwd met een fervent golfster, Coby Dongelmans, met wie ik de afgelopen 39 jaar al heel veel activiteiten heb ondernomen, waaronder natuurlijk het beoefenen van de golfsport. We hebben samen al heel wat onderlinge wedstrijden gespeeld, waarbij ik regelmatig in het stof moest bijten. Wij zijn woonachtig in Mijnsheerenland dus hebben we nauwelijks reiskilometers te overbruggen om te kunnen genieten van alles wat onze golfbaan en vereniging te bieden heeft.

Naast het spelen van reguliere wedstrijden op de club en in de competitie en het mij verder bekwamen in de golfregels zijn mijn overige hobby's lezen, studeren, film, tuinieren, koken en het er op uit trekken met onze camper om op die manier iets van de wereld te zien en met name om uitgelezen golfplekjes te vinden.

Ook voor kunst en cultuur heb ik een brede belangstelling die ik inhoud geef met activiteiten in het cultureel landschap binnen de Hoeksche Waard, onder meer als lid van de Kunstcommissie van de Gemeente Binnenmaas, lid van de ballotagecommissie van de Vereniging Hoeksche Waardse Kunstenaars en bestuurslid van de Vereniging Dorp Mijnsheerenland.