Golf leren in stappen

Het 9-stappenplan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Baanpermissie

Als je Stap 1 van het 9-stappenplan met succes hebt doorlopen, dus als je de basisbeginselen van golf, die bestaan uit techniek en etiquette, beheerst en veilig voor jezelf en anderen op de golfbaan kunt spelen, ontvang je van de professional je baanpermissie. Met baanpermissie mag je als Golfschoollid onbeperkt op onze 9-holes baan spelen.

Regelavond

De regelavonden worden gegeven in het receptiegebouw. Tijdens deze avonden komen alle alle ins- en outs aan bod van de golfsport, van praktijkvoorbeelden tot de golfetiquette.
Data: 21 september 19:30 uur

Regelexamen

Voor het regelexamen moet je slagen voordat je handicap 54 (voorheen: GVB) kunt halen. Je dient zowel de spel- als de gedragsregels (etiquette) op de baan te kennen en te kunnen toepassen. Bij golf ben je immers je eigen scheidsrechter. Eerlijkheid en correct gedrag naar andere spelers in de baan staan bij iedere golfer hoog in het vaandel. Straks ook bij jou!
Voorafgaand aan het regelexamen wordt een aantal regelavonden gegeven en je kunt een regelboekje kopen voor € 3,-bij de receptie met daarin de regels die je goed dient te kennen.

Data regelexamen 2017

4 oktober 19:30 uur

Kosten

Voor leden van Golfclub Cromstrijen of van de Golfschool is het theorie examen gratis. Voor niet-leden kost het examen € 50,-. De examens starten om 19:30 uur in ons receptiegebouw.
Om je op te geven stuur je een e-mail naar de Golfschool. Vergeet niet de gewenste datum te vermelden!
Klik hier om je voor te bereiden op het NGF golfregelexamen.

Handicap 54

Dit is de tweede stap in je golfcarrière. Wanneer je regelmatig oefent, lessen volgt en af en toe een rondje in de baan loopt, zul je spelend van handicap 54 spoedig een scorekaart met 18 Stableford punten (of meer) kunnen inleveren. Dit betekent in principe dat je 54 slagen meer over de baan mag doen dan een professional / scratch speler (iemand met handicap 0).
Dan krijg je een officieel handicapkaartje van de NGF en mag je op bijna iedere baan in Nederland en op veel buitenlandse banen spelen tegen betaling van een greenfee.